Uitslag Oranjewedstrijd 2 mei in Budel

Zondag 2 mei hebben zes zwemmers meegedaan aan de jaarlijkse Oranje-wedstrijd in Budel. Dit jaar een erg drukke wedstrijd, met 7 deelnemende clubs (waarvan één Belgische), 149 deelnemers, 460 persoonlijke starts en 20 estafetteploegen.

Namens Neptunus '58 deden vijf meiden en één jongen deel aan deze wedstrijd.

- Indy Jongman, de jongste zwemster, miniore 3, heeft hele mooie snelle tijden gezwommen. Ze zwom 25 meters van alle slagen. Op de vrij was ze drie seconden sneller dan haar oude toptijd en op de schoolslag anderhalve seconden. Beide keren werd ze tweede. Op de 25 vlinder en 25 rug werd ze eerste, met pr's van ruim een seconde en 2,5 seconde. Op alle afstanden zwom ze een clubrecord, omdat er nog geen records stonden. Ze werd eerste in het klassement.
- Kyra Jongman, Kim vd Spank en Kiki Sluijpers waren de toppers bij de minioren 5. Ook hier snelle tijden, en persoonlijke records. Kiki tikte op de 50 vrij zelfs als eerste van haar serie aan! Op de vrije slag verbeterde ze haar pr nipt, maar op de schoolslag was ze bijna anderhalve seconde sneller dan ooit. Ze werd vijfde en zeven. Kim zwom voor het eerst de 50 vlinder, en zwom als een speer. Na een snel keerpunt verslikte ze zich met de finish in zicht. Heel erg balen Kim! Hoestend en proestend zwom ze verder, maar helaas werd ze gediskwalificeerd. Alsof het nog niet genoeg was, overkwam haar op de 50 vrij even later hetzelfde. Ze bleek heel veel last te hebben van de benauwdheid, waarschijnlijk hebben de spanningen ook meegespeeld. Op de 50 school was ze een halve seconde sneller dan haar oude pr en werd ze vijfde. Ondanks het verslikken op de vrije slag werd ze toch nog vierde op deze afstand. Ook Kyra heeft super gezwommen, met pr op de vrij, rug en school met 0.7, 0.8 en 2.5 seconden. Ze werd eerste op de 50 vlinder, tweede op de 50 school en vrij en derde op de rug. Dit leverde haar de derde plaats in het eindklassement op. Kim werd vijfde en Kiki achtste.
- Wessel Verhoeven was de enige jongen tussen al die meiden. Hij verbeterde zich op de 50 rug met 2.7 seconde, waarmee hij vijfde werd. Op de 50 vrij werd hij negende en op de 50 school zevende. Op die twee afstanden bleef het net boven zijn beste tijden. In het klassement bezette hij de zevende plaats.
- Bo Sluijpers was de oudste van het stel. Helaas bleef ze boven haar beste tijden. Op de 100 school werd ze vijfde, op de 100 vrij achtste en op de 100 wissel elfde. In totaal eindigde ze als negende.

Verder hadden ze een heel gezellig groepje en hebben met z´n zessen genoten van een leuke spannende indrukwekkende middag!

Uitslag

Klassement

Tijden per zwemmer Neptunus '58

Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'